Kolektor Worldwide

Kolektor Koling: 45-odstotna rast prodaje v letu 2014

08.01.2015

V letu 2014 je Kolektor Koling izvedel več kot 50 različnih projektov na področju projektiranja, izvedbe strojnih in elektro inštalacij, avtomatizacije ter gradbenega inženiringa v visokogradnji ter nizkogradnji. V podjetju beležijo 45-odstotno rast prodaje, kar pomeni, da so v letu 2014 realizirali čiste prihodke v višini dobrih 70 milijonov evrov.

Visoka rast prihodkov je v največji meri posledica zaključevanja projektov, sofinanciranih iz evropskih kohezijskih sredstev, ter pospešene izvedbe energetskih sanacij.»Skladno s strategijo smo z učinkovitejšim pristopom uspeli povečati tudi delež izvedbe zasebnih investicij in tako zmanjšali odvisnost od javnih naročil. Tako smo med drugim izvedli projekte velikega državnega pomena (vila Vipolže), projekte za varovanje okolja (kanalizacija in čistilna naprava Idrija), proizvodne objekte (Delamaris Kal ter LTH Ulitki), veliko število novogradenj in energetskih sanacij izobraževalnih objektov (OŠ Trbovlje, vrtec Celje ...) ter zdravstvenih objektov (ZD Postojna, klimatizacija UKC Ljubljana),« pojasnjuje Tine Vadnal, direktor Kolektor Kolinga.

Izbrane reference leta 2014

Kaj pa leto 2015?

Kot pravijo v Kolektor Kolingu, pričakujejo v letu 2015 padec prihodkov na 55 milijonov evrov. Razlog za to je predvsem občutno zmanjšanje obsega kohezijskih sredstev ter sredstev občinskih proračunov, namenjenih za gradbene projekte. »Kljub temu imamo v letu 2015 v izvedbi 30 projektov. Tako med drugim izvajamo dela na Hidroelektrarni Brežice, nadgradnji železniške proge Slovenska Bistrica–Pragersko, vodovodu Šaleške doline, urgencah SB Novo Mesto, SB Izola ter SB Jesenice ter Nordijskem centru Planica,« optimistično zaključuje Vadnal.

Vila Vipolže, foto: Miloš Ferfolja

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.