Kolektor Worldwide

Tudi letošnje leto zaokrožujemo z dobrodelnostjo

22.12.2014

Sredstva, namenjena za novoletna poslovna darila, je koncern Kolektor tudi letos namenil otrokom iz socialno ogroženih družin. Prejemnika sta Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Idrija za projekt Botrstvo ter Rdeči križ, območno združenje Idrija, za projekt Praznik v vsak dom.

V CUK Kino Šiška v Ljubljani je Val 202 prejšnji četrtek razglasil Ime leta 2014 in se zahvalil velikim donatorjem za podporo projekta Botrstvo v Sloveniji, ki ga od leta 2010 vodi Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Projekt je namenjen predvsem zagotavljanju možnosti tistim otrokom, ki jih finančna stiska v družini vse bolj ločuje od vrstnikov. Denar je vse pogosteje namenjen za golo preživetje otrok, pogosto že za najosnovnejša živila in življenjske potrebščine.

Kolektor je sredstva namenil tudi za projekt Praznik v vsak dom. V okviru projekta se je zbiralo prispevke za nakup lokalne hrane za vsaj petdeset pomoči potrebnih družin in posameznikov na Idrijskem in Cerkljanskem. Glavni donator humanitarne akcije je koncern Kolektor, ki je s svojim finančnim vložkom omogočil, da je vseh 50 prejemnikov prejelo košarice izdelkov ter jih dopolnil še z mesnimi in higienskimi artikli. Finančna pomoč je namenjena tudi trem družinam, ki so zaradi finančne situacije v posebno težkem položaju.

Botrstvo 2014, foto: Val202

Obeležje za sodelovanje v projektu Botrstvo je v imenu Kolektorja prevzela Anica Uršič Vončina, izvršna direktorica za plan in analize (na fotografiji levo).

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.