Kolektor Worldwide

Tine Vadnal je Kolektorjev menedžer leta

12.12.2014

Kolektor je na tradicionalnem srečanju menedžerjev razglasil svojega menedžerja leta. To nagrado Kolektor podeli vsako drugo leto. Tokrat je menedžer leta postal Tine Vadnal, direktor podjetja Kolektor Koling.

Kot je v imenu uprave koncerna Kolektor povedal njen član Valter Leban, je rast že dolga leta dominantna usmeritev koncerna Kolektor in kot taka prisotna v strateškem razmišljanju, planiranju in operativnem delovanju vseh dosedanjih prejemnikov priznanja menedžer leta. »Tudi tokrat ni nič drugače, saj je Tine Vadnal menedžer, bolje rečeno vodja, ki je v zadnjih dveh letih naredil največ na rasti prihodkov koncerna. Prihodki podjetja, ki ga vodi, so namreč zrasli za neverjetnih 225 odstotkov in bodo v letošnjem letu znašali kar 70 milijonov evrov. Ta neverjetna rast je izjemen dosežek, še posebej, če vemo, da Kolektor Koling deluje v panogi, ki je v krizi in dosega le 5-odstotno rast. Tak dosežek je mogoč le, če stvari v roke vzame človek z jasno vizijo, odločenostjo, energijo, pogumom in nenazadnje z izjemno podjetniško žilico. Tine Vadnal vse to ima. Še več, zelo se približa idealnemu menedžerju, ki ga guru na področju menedžmenta dr. Ichak Adizes opiše kot človeka, ki v eni osebi združuje podjetnika, povezovalca, eksekutorja in tudi administratorja. Dokaz, da se Kolektor Koling pod vodstvom Tineta Vadnala celovito razvija, da dela prave stvari in na pravi način, pa so številne reference širom po Sloveniji.«

Kolektorjev menedžer leta je bil priznanja seveda vesel in je ob zahvali dejal, da pravo zadovoljstvo ne izvira iz nagrad in pohval, ki jih prejmeš, temveč iz zavedanja, da si naredil nekaj častivrednega. »Menim, da je šla nagrada v prave roke, predvsem zato, ker ima Kolektor Koling za seboj zelo sposobno, zmagovito ekipo. Potreben je bil čas, da se je oblikovala in uigrala, zdaj je zmagovita in se ne ustraši nobenega izziva. To je namreč ekipa, ki si ne želi hoditi po ustaljenih poteh, pač pa pustiti svojo sled. Hvala vam.«        

Pred srečanjem so direktorji Kolektorjevih podjetij podpisali tudi smernice slovenske korporativne integritete. Na 9. vrhu slovenskega gospodarstva, ki je bil sredi oktobra na Brdu pri Kranju, je namreč k podpisu listine pristopilo 28 slovenskih podjetij, med njimi tudi Kolektor. S podpisom so se direktorji zavezali k poslovanju ne samo v skladu z zakonodajo, pač pa tudi z dobrimi poslovnimi običaji in visokimi etičnimi standardi.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.