Kolektor Worldwide

Kolektor Kautt & Bux usposablja najboljšega pripravnika za urejevalca strojev in opreme v Nemčiji

20.11.2014

Usposabljanje mladih je v Kolektor Kautt & Buxu vedno igralo pomembno vlogo, zato so v podjetju izredno ponosni, da je letos njihov pripravnik Marcel Gornik prejel nagrado za najboljšega pripravnika za urejevalca strojev in opreme v Nemčiji (Best Apprentice in Germany) in s tem tudi najboljšega pripravnika v pokrajini Baden-Württemberg. Ta nagrada je še posebej pomembna tudi zato, ker je podjetje prvič ponudilo to 2-letno pripravništvo s poudarkom na obdelovanju kovin in umetnih mas. Urejevalci strojev in opreme skrbijo za nastavitve strojev in opreme, menjavo orodja in samo delovanje stroja. Poskrbijo tudi, da delo teče nemoteno, preverjajo funkcije stroja in skrbijo za pravilen zagon strojev. Poleg tega tudi nadzorujejo proizvodni proces.

Marcel Gornik je bil že od samega začetka zelo zainteresiran in bister pripravnik, ki je tudi sam dal veliko idej.Marcel Gornik Njegovi mentorji ga opisujejo kot "resnično izjemno osebo, ki ne le reagira, ampak deluje samoiniciativno in ima svoje ideje".

Kolektor Kautt & Bux iz Herrenberga se ne osredotoča le na komutatorje, ampak tudi na visokokakovostne izdelke iz duroplastov, ki jih vedno razvija v skladu z zahtevami kupcev. Podjetje trenutno zaposluje 160 ljudi in dobavlja 80 % svojih izdelkov avtomobilski industriji, preostalih 20 % pa je namenjenih za električna ročna orodja.

Približno 10 % zaposlenih v podjetju je pripravnikov. Kolektor Kautt & Bux nudi večinoma pripravništva za tehnične službe, npr. s področja industrijske mehanike, inženiringa ali, kot že omenjeno, za urejevalca strojev in opreme. Podjetje ne daje velikega poudarka le na usposabljanje mladih, ampak jih želi v podjetju obdržati tudi za prihodnje naloge, zato igra stalno usposabljanje pomembno vlogo. Če npr. bivši pripravnik izrazi željo po nadaljnjem visokošolskem izobraževanju s področja tehničnih ved, mu Kolektor Kautt & Bux po zaključenem šolanju nudi službo.

Podjetje je pridobilo odlične izkušnje z usposabljanjem svojih zaposlenih, saj se ti s specifikami uporabljenih strojev seznanjajo že od samega začetka.

Slovesnost v okviru podelitve nagrad za najboljšega pripravnika v pokrajini Baden-Württemberg ("Best apprentice of Baden-Württemberg"), ki bo v Reutlingenu, kot tudi tista v Berlinu za najboljšega pripravnika v Nemčiji ("Best apprentice of Germany"), bosta za zmagovalca lep in zaslužen zaključek njegovega pripravništva, Kolektor Kautt & Buxu pa potrdilo za njegov trud in spodbuda za nadaljnje usposabljanje čim večjega števila mladih tudi v prihodnje.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.