Kolektor Worldwide

Veliko zanimanje idrijskih gimnazijcev za Kolektor

17.01.2006

Kar 75 tretje in četrtošolcev idrijske Gimnazije Jurija Vege se je odločilo za obisk Kolektorja. Ob tej priložnosti so jih gostitelji seznanili s proizvodnjo komutatorjev, ki so si jo tudi ogledali. Med drugim so jim pokazali tudi orodjarno Kolektorja Pro, kjer izdelajo okrog 90 odstotkov potrebnih orodij za proizvodnjo komutatorjev, laboratorij za preizkušanje izdelkov ter konstrukcijski oddelek, kjer nastajajo novi produkti.

Ogledu komutatoske proizvodnje v Kolektorju Pro je sledil pogovor dijakov s predstavniki koncerna Kolektor Group. Ob tej priložnosti je predsednik Stojan Petrič predstavil koncern s podjetji doma in na tujem ter potrebe po kadrih in možnosti za njihov kreativni razvoj in poklicni uspeh, vodja koncernove skupine mehatronikov dr. Simon Strgar se je osredotočil na razvoj novih produktov izven komutatorskega programa, direktor konstrukcije in tehnologije Kolektorja Pro ®iga Kogej pa je predstavil posamezne poklice tehničnih smeri za delovna področja v posameznih Kolektorjevih oddelkih, ki so si jih gimnazijci predhodno ogledali. Dijake, za obisk Kolektorja se ponavadi odloči kar dve tretjini tretješolcev, pa je najbolj zanimalo štipendiranje na naravoslovnih fakultetah, sodelovanje s koncernovimi projektnimi skupinami, priprava seminarskih nalog v povezavi z njimi in počitniško delo.

Profesorica Karmen Vidmar z idrijske gimnazije, ki je v sodelovanju s koncernovo direktorico za kadre Ingrid Kermavnar tudi pripravila tokratni obisk, poudarja, da gre večji vpis njihovih dijakov na naravoslovne fakultete pripisati tudi tovrstnim obiskom v podjetjih, ter seznanitvi z možnostmi štipendiranja in s potrebami lokalnega gospodarstva po tehničnih kadrih, med katerimi jih ni malo, ki s Kolektorjem sodelujejo že v času šolanja na domači gimnaziji.Direktor konstrukcije in tehnologije v Kolektorju Pro ®iga Kogej je skupaj z obratnimi inženirji poskrbel za ogled proizvodnje komutatorjev v Divizijah A in B.
Predstavniki koncerna v pogovoru z gimnazijci na idrijskem gradu Gewerkenegg. Zaradi velikega zanimanja bo Kolektor drugo skupino zainteresiranih dijakov gostil v prihodnjih dneh. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.