Kolektor Worldwide

Ascom uvaja nov program izdelave drsnih obročev

05.01.2006

Ascom, ki je bil kot podjetje ustanovljen leta 1995, in je leto kasneje pridobil status invalidskega podjetja, v drugo desetletje delovanja vstopa kot izdelovalec sestavljencev, maloserijskih komutatorjev in drsnih obročev. Predvsem glede slednjih je zanj to nov program, ki so ga tehnološko razvili sami in uredili linijsko proizvodnjo.

Kako pomembna postaja za Ascom proizvodnja drsnih obročev priča napoved, da jih bodo letos izdelali več kot 5 milijonov, kar predstavljala 15% prihodka, ostalo bodo zaslužili s proizvodnjo sestavljencev in maloserijskih komutatorjev. V prihodnjih dveh letih naj bi proizvodnjo drsnih obročev povečali na 14 milijonov kosov, s čimer bodo postali največji tovrstni proizvajalec na svetu. Zaenkrat sta njihova glavna kupca Valeo in Remy, slednjemu so celo edini dobavitelji, ko bodo v naročila pritegnili še Bosch, bo letna proizvodnja znašala 20 milijonov drsnih obročev, kar je tudi njihov končni cilj. Drsne obroče Ascom izdeluje za potrebe avtomobilske industrije oziroma za vgradnjo v alternatorje. S sestavljenci in njihovimi polproizvodi, s katerimi so že od ustanovitve programsko povezani s Kolektorjevim komutatorskim programom, pa bodo še naprej oskrbovali tri koncernove družbe in sicer Kolektor Pro na matični lokaciji v Idriji, Kolektor Bosna v Laktaših in Kautt & Bux v Nemčiji.

V Ascomu je zaposlenih 215 delavcev, od tega je skoraj polovica delovnih invalidov.Ena od dveh pravkar dokončanih in že delujočih linij za proizvodnjo drsnih obročev po novi tehnologiji za dva znana kupca. "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.