Kolektor Worldwide

Razvojni center za nanotehnologije na področju magnetnih materialov in kompozitov

20.12.2005

Koncern Kolektor Group s hčerinskim podjetjem Feriti ustanavlja Razvojni center za nanotehnologije, v katerem bodo razvijali nove aplikacije, ki bodo temeljile na nanomagnetnih materialih in kompozitih. Center bo v ljubljanskih Feritih zaživel 1.januarja leta 2006.

V omenjenem podjetju namreč že razpolagajo z znanji in izkušnjami na tem področju, saj so se že lotili razvoja dveh novih produktov, in sicer tankoplastnih absorberjev in magnetnih tekočin. Ustanovitelja razvojnega centra sta k sodelovanju povabila še podjetji Magneti in Kekon, ter naravoslovne fakultete ljubljanske in mariborske univerze in Inštitut Jožef Stefan. V začetni fazi delovanja bo v centru zaposlenih več doktorjev znanosti, ki so v preteklosti že sodelovali z ljubljanskimi Feriti, so pri njih zaposleni ali pa so se že uveljavili kot mladi raziskovalci. Koncern Kolektor Group je z nakupom razvojnoraziskovalne opreme v center vložil 80 milijonov tolarjev, Feriti pa bodo svoj vložek v vrednosti 30 milijonov tolarjev namenili za ureditev njegovih prostorov.Na projektu je s koncernove strani sodelovala Bernarda Uršič, s Feritove pa Primož Bešter."

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.