Kolektor Worldwide

Uspešno zaključena gradnja objekta Delamaris Kal

22.10.2014

V petek, 10. oktobra je Delamaris slavnostno otvoril nov objekt Delamaris Kal za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov. Za izgradnjo tovarne je s svojimi podizvajalci poskrbel Kolektor Koling.

Nov objekt, ki označuje novo poglavje v 135-letni tradiciji Delamarisa, je zgrajen po najvišjih standardih, ki veljajo za ribjo industrijo in hkrati vključuje tudi vse okoljske in trajnostne vidike gradnje. Predstavniki Delamarisa pravijo, da je objekt zasnovan tako, da bo tudi v bodoče omogočal rast in povečevanje kapacitet,kar predstavlja odlično izhodišče za širitev prodaje na obstoječih trgih in za vstop na nove trge. S tem bo nov objekt zagotavljal razvoj in napredek Delamarisa. »Želim si, da bi naša pot, ki se je začela v Izoli, šla stabilno navzgor tudi na Kalu pri Pivki v novem objektu. Verjamem, da nam bo s trdnim delom, medsebojnim sodelovanjem in razumevanjem ter kakovostjo in inovativnostjo uspelo nadaljevati 135-letno tradicijo Delamarisa,«je na otvoritvi povedal Aleksander Debevec, direktor Delamarisa Kal. Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan pa je poudaril, da investicija predstavlja stabilnih 70 delovnih mest in rezervo še za 50 dodatnih delovnih mest, ki jih v Notranjsko-kraški regiji nujno potrebujemo.

Kolektor Koling je s svojimi podizvajalci poskrbel za izgradnjo tovarne na 7200 kvadratnih metrih zemljišča, ob obratu Pivke perutninarstva na Kalu pri Pivki. Delamaris je v novo tovarno vložil skupno 6,4 milijona evrov, od tega za gradbena in obrtniška dela 5,8 milijona evrov, za opremo za proizvodnjo pa 585.000 evrov. Na javnem razpisu ministrstva za kmetijstvo in okolje so za projekt pridobili 3,5 milijona evrov nepovratnega evropskega denarja.

Prerez traku - Delamaris
Trak sta prerezala Timka Kasič, Delamaris,  ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan (Foto: Delamaris)

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.