Kolektor Worldwide

Slovenska veleposlanica v Nemčiji na obisku v Kolektor Missel Insulations

20.10.2014

Veleposlanica Republike Slovenije v Zvezni republiki Nemčiji, nj.eksc. Marta Kos Marko, se je minuli teden mudila na obisku v zvezni deželi Baden-Württemberg in obiskala koncernovo podjetje Kolektor Missel Insulations GmbH (KMI) v Fellbachu v Stuttgartu.

Ob tej priložnosti je Rado Starc, direktor podjetja KMI, veleposlanici predstavil enega od treh Kolektorjevih proizvodnih podjetij v Nemčiji ter ji razkazal proizvodnjo, kjer Kolektor pod blagovno znamko Missel razvija, proizvaja in prodaja visoko kvalitetno toplotno, protipožarno in protihrupno cevno izolacijo. Visoki gostji je Rado Starc demonstriral posebnosti Misslovih nišnih izdelkov, katerih glavne razlike od konkurenčnih izdelkov so enostavna vgradnja (t.i. Plug-and-Play), patentirane rešitve samega produkt-dizajna in fleksibilnost, ki jo ponazarja zmožnost dobav več kot 1000 različnih izdelkov v samo 24 urah od naročila.

Med obiskom je slovensko veleposlanico v Nemčiji zanimalo, zakaj se je Kolektor odločil za vstop v to branžo. Direktor podjetja Rado Starc ji je pojasnil, da vsi Kolektorjevi prevzemi izhajajo iz koncernove strategije  diverzifikacije in internacionalizacije in da je bil v okviru te strategije leta 2008 prevzet tudi današnji Kolektor Missel Insulations, ki spada v steber stavbne tehnike in izdelkov za dom. »Obljuba zelene prihodnosti je razlog za našo izredno osredotočenost na razvoj trajnostnih izdelkov in tako varnejšega, udobnejšega in energetsko bolj učinkovitega vsakdana,« je veleposlanici Marti Kos Marko še povedal Rado Starc.

Marta Kos Marko, slovenska veleposlanica v Nemčiji in Rado Starc, direktor Kolektor Missel Insulations GmbH     

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.