Kolektor Worldwide

Za povečevanje konkurenčnosti potrebujemo inženirje

08.10.2014

Inženirska zbornica Slovenije je na idrijski Gimnaziji Jurija Vege pripravila dogodek Inženirji bomo!, s katerim med slovenskimi dijaki promovira tehnične in naravoslovne poklice in inovativnost. Glavni namen je mlade navdušiti za ustvarjalnost v tehničnih poklicih, ki nas bo vodila k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti. Svojo karierno zgodbo in vpogled v inženirski vsakdanjik sta dijakom poleg drugih sogovornikov kot predstavnika Kolektorja predstavila mag. Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor, in Marko Jager, projektni nabavnik, tudi zmagovalec Zaposlitvenega izziva.

Dijaki idrijske gimnazije Jurija Vege in sodelujoči na okrogli mizi so se preizkusili tudi v hitrem izzivu modeliranja iz kock. Vsaka skupina je imela pet minut časa za sestavo vozila prihodnosti. Najboljšo kreacijo lahko pomagate izbrati tudi vi. Do ponedeljka, 13. oktobra, lahko na facebook strani Inženirji bomo z všečki pomagate pri izboru najinovativnejšega vozila prihodnosti. Zmagovalna skupina bo nagrajena.

Sicer pa je Inženirska zbornica Slovenije včeraj v Idriji pripravila Dan inženirjev. Več kot 100 inženirjev iz cele Slovenije ji je ogledala klavže na Belci, kamšt in proizvodne prostore Kolektorja. Inženirji so »svoj praznik« zaključili s podelitvijo nagrade Jožefa Mraka za inovativnost na področju graditve objektov. Ni naključje, da so nagrado poimenovali prav po Idrijčanu Jožefu Mraku, glavnem konstruktorju klavž, saj je bil najvidnejši slovenski politehnik 18. stoletja, poznan po dosežkih na področju načrtovanja in gradnje inovativnih objektov, cestnih povezav, kartografije, rudniškega in površinskega zemljemerstva ter strojegradnje.  

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.