Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor ima novo upravo

01.10.2014

Z današnjim dnem je na čelu koncerna Kolektor dosedanjega predsednika Stojana Petriča zamenjal Radovan Bolko, do danes glavni izvršni direktor koncerna. Poleg Bolka bosta v upravi še Darja Petrič Florjančič in Valter Leban. Stojan Petrič se umika v nadzorniške funkcije in prevzema predsednikovanje sosveta Kolektor Group in koordinacijo vodenja vseh lastnikov Kolektor Groupa.

»Glede na to, da stopam na čelo zdravega podjetja z jasnimi cilji, jasnimi strategijami in jasnim poslanstvom, nam prihodnost ne povzroča skrbi,« je na današnji novinarski konferenci povedal novi predsednik uprave koncerna Kolektor Radovan Bolko in dodal: »Ne stopamo na pot neznanega, stopamo po jasno definirani poti, ki nas pelje v nadaljnjo rast koncerna in v nadaljnji razvoj na osnovi novih, zahtevnejših in še bolj profiabilnih produktov. Ta model bomo nadaljevali, do leta 2017 bomo povečali promet na 750 milijonov evrov, še ambicioznejši pa je naš cilj za leto 2022, ko naj bi ustvarili milijardo evrov prometa. S tem bomo postali velik igralec tudi v evropskem merilu.«

Kolektor je vse od leta 1994 do danes, ko je bil na čelu koncerna Stojan Petrič, beležil rast. V 20 letih so pod njegovim vodstvom za 15-krat povečali prihodke, za trikrat število zaposlenih, za več kot dvakrat dodano vrednost in za več kot trikrat dobiček. »Tega letos pričakujemo v višini 27 milijonov evrov, ob upoštevanju dobička, ki smo ga ustvarili s prodajo deleža v Letriki, pa ga bo za okoli 40 milijonov evrov.«

Ob menjavi vodstva pa Kolektor ni pozabil na zaposlene. »Del sredstev, ki smo jih letos pridobili z izrednimi finančnimi transakcijami in niso povezane s tekočim poslovanjem koncerna, bomo 20. oktobra izplačali zaposlenim na idrijski lokaciji, in sicer v višini 50 odstotkov njihove septembrske plače. Mislim, da je to pravilna odločitev, ki pa je na mojo srečo povezana še z mojo upokojitvijo,« je še povedal Stojan Petrič.   

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.