Kolektor Worldwide

Zaključila se je prva Kolektorjeva Vitka akademija

10.09.2014

Vitka akademija je produkt Kolektorjevih strokovnjakov, ki so sestavili projekt, s katerim poskuša koncern na osnovi »lean« filozofije potencialnim kadrom dati vsa potrebna znanja, da bodo lahko v bodoče prevzemali zahtevne naloge vodenja strateških projektov, oddelkov oziroma so lahko tudi potenciali za top menedžment v prihodnosti.

Kolektor je že leta 2005 prepoznal nujnost uvajanja vitkih principov, s katerimi je prva začela Toyota, sledile pa so ji tudi druge multinacionalke, med njimi tudi Kolektorjev največji kupec Robert Bosch. »Vesel sem,  da imamo danes toliko znanja o vitkosti in primerov dobrih praks, da smo lahko izpeljali lastno izobraževanje - Vitko Akademijo,« je zbranim povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič.

Prva generacija udeležencev Vitke akademije se je na zadnjem, sedmem srečanju v letu dni, kolikor časa je potekalo izobraževanje, predstavila z zaključnimi projekti, s katerimi so pokazali vse na novo pridobljeno znanje. »Pohvaliti moram vse udeležence Vitke akademije, ki so dosegli cilj oziroma ga celo presegli. Pohvala in zahvala gre tudi promotorjema Vitke akademije Žigi Kogeju in Franku Starku ter vodji projekta Eriki Bogataj,« je dejal izvršni direktor za produkcijo in nabavo Valter Leban.   

Koncern Kolektor ima polno izzivov. Z njimi se bodo v bodoče spopadali tudi potenciali. Od njih vodstvo pričakuje, da bodo uspešni pri izvajanju strategije koncerna. »Do leta 2022 doseči milijardo evrov prodaje ni skromen cilj, je pa dosegljiv, če imaš prave ljudi. Zato bomo z Vitko Akademijo nadaljevali tudi v naslednji letih, je še povedal predsednik koncerna Stojan Petrič.

»Diplomanti« prve Kolektorjeve Vitke akademije – 20 jih je, prihajajo pa iz vseh Kolektorjevih družb v Sloveniji, Nemčiji ter Bosni in Hercegovini.

Okrogla miza na temo »vitkega vodenja«, na kateri so sodelovali Radovan Bolko, glavni izvršni direktor koncerna, Valter Leban, izvršni direktor za produkcijo in nabavo, Eva Cvelbar Primožič, izvršna direktorica za kadre, Žiga Kogej, promotor Vitke akademije in direktor v podjetju Kolektor Etra, Jure Bolko, najboljši potencial prve generacije udeležencev akademije, in dr. Matej Tušak, športni psiholog in član komisije za izbor udeležencev akademije, moderiral pa jo je dr. Marko Jaklič z ljubljanske Ekonomske fakultete, je postregla z zanimivimi ugotovitvami o vodenju, vodjih ter njihovih lastnostih.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.