Kolektor Worldwide

Kolektor Sinyung je obiskal rektor Univerze v Ljubljani

17.07.2014

Minuli teden so se na obisku v Kolektor Sinyungu v Južni Koreji mudili rektor Univerze v Ljubljani, dr. Ivan Svetlik ter dekana Ekonomske fakultete in Fakultete za računalništvo in informatiko, dr. Metka Tekavčič in dr. Nikolaj Zimic. Obisk Kolektor Sinyunga je bil del njihovega 3-dnevnega obiska v Koreji, kjer so si ogledali korejske tehnološke velikane kot sta LG in Hyundai, ob tem pa so si vzeli čas še za Kolektor Sinyung, edino slovensko podjetje v Koreji, ki sledi zgledu matičnega podjetja v Idriji in že slabih 15 let uspešno deluje na težkem korejskem trgu, kjer vztrajno krepi svojo prepoznavnost in prisotnost, na kar kažejo tudi povečana vlaganja v zadnjih letih in vse večji promet, spogleduje pa se tudi z akvizicijami, ki bi podjetju omogočile dodatno rast.

Obisk je potekal v spremstvu predstavnikov KNU-ja (Kyungpook National University), s katerimi Univerza v Ljubljani že dalj časa sodeluje, vsi pa so si z zanimanjem ogledali proizvodnjo v Kolektor Sinyungu, še posebej pa zadnjo, več kot 2 milijona evrov vredno Sinyungovo investicijo v linijo priključnic za kupca Mando Brose, ki je del tako imenovanega hibridnega portfelja izdelkov.

Govora je bilo tudi o morebitnem sodelovanju, saj je Kolektor Sinyung v preteklosti že sprejel na prakso študente Ekonomske fakultete, ki so bili na izmenjavi v Koreji. Kot je povedal Matej Tušar, direktor podjetja Kolektor Sinyung, so obiskovalcem izrazili potrebo po študentih elektro in strojne smeri. Rektor Univerze v Ljubljani dr. Ivan Svetlik je k temu dodal, da je bil njihov namen obiska prav razširitev sodelovanja s KNU-jem tudi izven ekonomske smeri, kar bi bilo dobrodošlo tako za podjetje kot za študente. Kolektor bi s tem pridobil manjkajoči kader, študenti pa bi iz prve roke spoznali težavnost usklajevanja dveh popolnoma različnih kultur, poleg tega pa seveda dobili še možnost morebitne bodoče redne zaposlitve.

Obisk so predstavniki Kolektor Sinyunga in ljubljanske univerze ter fakultet sklenili z željo, da se v bližnji prihodnosti spet srečajo.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.