Kolektor Worldwide

Na Dnevu Kolektorja se je zbralo skoraj 4000 zaposlenih, njihovih družinskih članov in upokojencev

07.07.2014

Pravo prijateljstvo je neprecenljivo darilo življenja, ki pa ni samo po sebi umevno. Potrebno ga je negovati, ohranjati in utrjevati. Žal v tem vse hitrejšem tempu življenja na to prepogosto pozabljamo … Dan Kolektorja je idealna priložnost, da se ustavimo in preživimo čudovit dan s sodelavci, njihovimi družinskimi člani, Kolektorjevimi upokojenci in štipendisti. Letos se nas je družilo skoraj 4000.

Zbrane je nagovoril predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, ki je poudaril pomembno vlogo, ki jo ima Kolektor v kraju, predvsem pa je še enkrat opozoril na zgodbo o uspehu in se zahvalil vsem, ki so jo vsak na svoj način pomagali ustvarjati. Kolektor je namreč v zadnjih 20 letih za 15-krat povečal prihodke, na 473 milijonov evrov v lanskem letu ter za 16-krat svojo vrednost. Po Petričevih besedah je Kolektor danes ocenjen na 180 milijonov evrov, v 90. letih je bila njegova vrednost 11,5 milijona evrov. »V zadnjih nekaj letih smo izplačali za 71 milijonov evrov dividend in državi plačali več kot 50 milijonov evrov davkov. Kljub temu smo eno najboljših podjetij v Sloveniji,« je še povedal predsednik koncerna in dodal, da je rezultat poslovanja v prvem polletju letošnjega leta za nekaj odstotkov boljši v primerjavi z enakim obdobjem lani. »Smo na dobri poti, da tudi letošnje leto zaključimo z dobrim poslovnim rezultatom. Smo zelo investicijsko aktivni: kupili smo Turboinštitut, gradimo paket malih hidroelektrarn na Bošavi in s tem povečujemo svoje reference na področju elektroenergetike, širimo proizvodne kapacitete v Južni Koreji, do konca leta bo nared proizvodni obrat za proizvodnjo komponent za avtomobilsko industrijo v Srbiji, zaključuje se gradnja proizvodne hale v Mehiki in še bi lahko naštevali. Koncern Kolektor razpolaga s prostimi finančnimi sredstvi za večje akvizicije podjetij, tako doma kot v tujini. Naj zaključim z napovedjo za naslednjih 10 let. Prepričan sem, da bo koncern Kolektor  še naprej rastel na osnovi organske rasti kot posledica lastnega razvoja vseh treh stebrov in prevzemov novih podjetij. Naša naloga je, da bomo v naslednjih letih ohranjali oziroma povečevali vrednost premoženja lastnikom, da bomo letno izplačevali dividende in da bomo ohranjali notranjo likvidnost tako FMR Holdinga kot tudi FOND-a. Vse to bomo dosegli, če bomo enotni in če bomo v naslednjih desetih letih vodili enako kot do sedaj. Verjamem v zgodbo o uspehu, ki je unikum tako v slovenskem kot svetovnem prostoru, in od vodstva koncerna pričakujem, da bomo tudi v prihodnjih letih poslušali o dobrih poslovnih rezultatih.«

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.