Kolektor Worldwide

Kolektorjeva humanitarna akcija za pomoč poplavljenim območjem v Bosni in Hercegovini ter Srbiji

31.05.2014

Med šestimi Kolektorjevimi vrednotami, v skladu s katerimi deluje, sta tudi odgovornost in timski duh. Katastrofalne poplave, ki so prizadele Bosno in Hercegovino in Srbijo, so povzročile pravo razdejanje. Ker nam ni vseeno in ker imamo čut do sočloveka, smo se pridružili številnim organizacijam, društvom, skupinam in v sodelovanju z Rdečim križem Idrija pripravili humanitarno akcijo za pomoč poplavljenim območjem.

Nad odzivom ljudi in njihovo darežljivostjo smo bili prijetno presenečeni. V petih dneh smo zbrali skoraj štiri tone najrazličnejših potrebščin – od oblačil, posteljnine, higienskih pripomočkov, čistil in razkužil do hrane in vode. Svoj del k humanitarni akciji je prispeval tudi Kolektor, ki se je obvezal, da tovornjak na prizadeto območje ne bo odpeljal le stvari, ki so jih prinesli občani in zaposleni, pač pa ga bo napolnil do zadnjega kotička. Včeraj zgodaj popoldne je torej na pot proti Doboju krenil 14,5-tonski tovornjak z najnujnejšo materialno pomočjo, na katerem je bilo za 13,5 tone oblačil, posteljnine, spalnih vreč, vode, mleka, hrane za otroke in odrasle, higienskih pripomočkov ter čistil in dezinfekcijskih sredstev.

Prizadetih območij je veliko. Da bi pomagali vsem, je žal nemogoče. Ker ima koncern Kolektor v Laktaših v Bosni in Hercegovini dve proizvodni podjetji, se je vodstvo odločilo, da bo pomoč šla v Doboj, ki ga je voda v samo eni uri povsem zalila.

Kolektor vedno poudarja, da so zaposleni največje bogastvo. Prav in odgovorno je, da jim v težkih trenutkih stoji ob strani. Trije sodelavci v Kolektor Bosni so v poplavah izgubili svoje imetje. Zaposleni v Idriji smo se organizirali in zanje zbirali prostovoljne denarne prispevke, ki jim bodo vsaj nekoliko omilili te težke trenutke.   

Humanitarna akcija za pomoč poplavljenim območjem v Bosni in Hercegovini ter Srbiji ni bila prva in ne zadnja, pri kateri je aktivno vlogo odigral tudi Kolektor.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.