Kolektor Worldwide

Dva Kolektorjeva tekača na tekaški preizkušnji 100 milj Istre

07.05.2014

Damjan Carl in Damjan Mohorič sta se kot člana Kolektorjeve ekipe udeležila ultra gorskega maratona na Hrvaškem 100 milj Istre. Maraton sestavljajo tri različne tekaške preizkušnje: ultra gorski maraton 100 milj, ultra gorski maraton 105 km in krajša, 65-kilometrska različica. Tekača sta se odločila za 105-kilometrsko progo.

Na tej progi se je pomerilo 167 tekačev iz 24 držav. Start teka je bil v Lovranu pri Opatiji, cilj pa v Umagu. Na poti so morali tekmovalci premagati kar 4500 m višinske razlike. Pot je bila že zaradi konfiguracije terena zelo zahtevna. Del poti so pretekli  v nočnem času, saj je bil start ob 21. uri. Da je bila konkurenca huda in tekači izjemno dobro pripravljeni, pove podatek, da je do cilja uspešno prišlo kar 135 tekmovalcev. Damjan Carl in Damjan Mohorič sta s progo opravila v 17 urah in se uvrstila med prvo polovico tekmovalcev.  

Vsak tekmovalec, ki je tekmo končal, je dobil tudi tri točke bonifikacije za možnost starta na najtežjem gorskem teku v bližini Mount Blanca.

Tekača se zahvaljujeta vsem, ki so jima kakorkoli pomagali pri tem izzivu, predvsem pa koncernu Kolektor in podjetju Ydriasport.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.