Kolektor Worldwide

Kolektor med največjimi in najuspešnejšimi slovenskimi skupinami

24.04.2014

Koncern Kolektor že vrsto let sodi med največje in najuspešnejše slovenske skupine. Na lestvicah najuspešnejših, ki jih pripravljajo pri časniku Finance in reviji Manager vsako leto posega po najvišjih mestih. Če pa pod drobnogled vzamemo Primorsko regijo, Kolektor najdemo na najvišji stopnički. To mesto Kolektorju pripada že dlje časa, kar je nedvomno zasluga tržne in stroškovno-organizacijske uspešnosti poslovanja ter konservativne finančne politike in nenazadnje seveda prizadevnih zaposlenih.

Na lestvici 500 največjih slovenski podjetij in skupin, ki so jo naredili pri reviji Manager, za razvrstitev podjetij pa so upoštevali velikost čistih prihodkov od prodaje v letu 2012, prvo Kolektorjevo podjetje, to je Kolektor Group, najdemo na visokem 22. mestu. Nanj se je podjetje uvrstilo s 435 milijoni evrov čistih prihodkov. Na lestvici so poleg podjetja Kolektor Group še Kolektor Sikom, Kolektor Etra, Kolektor Koling in Kolektor KFH.

Časnik Delo pa je objavil lestvico največjih slovenskih izvoznikov. Med primorskimi podjetji se je najvišje uvrstil prav koncern Kolektor. Na slovenski lestvici pa zaseda 7. mesto. Kolektor je lani na tujih trgih ustvaril za 351 milijonov evrov prometa. Primerjava s podatki za leto 2012 kaže, da se struktura izvoza praktično ni spremenila.    

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.