Kolektor Worldwide

Z inovativnostjo moramo živeti in delati vsak dan

25.04.2014

»Konferenca inovativne dejavnosti je vrhunec celoletnega razmišljanja o inovacijah,« je v uvodnem nagovoru 4. konference o inovativni dejavnosti koncerna Kolektor povedal njegov glavni izvršni direktor Radovan Bolko, in dodal: »V koncernu Kolektor nenehno iščemo nek diferenciator, po katerem bi se razlikovali od konkurence; iščemo nekaj, kar bi nam prinašalo višjo dodano vrednost, nekaj kar bi nam omogočalo prednost v tekmi s konkurenco. Inovativnost je prav gotovo eden od najbolj učinkovitih diferenciatorjev.«

Vrhunec konference je bila razglasitev inovatorjev leta 2013. Še preden pa so najboljši posamezniki ali ekipe v roke dobili priznanja, so udeleženci prisluhnili zanimivemu predavanju strokovnjaka za inovativnost prof. dr. Boruta Likarja.   

Na področju množične inovativne dejavnosti so inovatorji leta postali: v kategoriji koristni predlogi – posamezniki Roman Mar iz podjetja Kolektor KFH s 34 realiziranimi inovativnimi predlogi, med skupinami je bila v kategoriji koristnih predlogov za najboljšo izbrana skupina proizvodnega programa rotorji iz Kolektor KFH, ki je prispevala 9,3 idejen na zaposlenega, v kategoriji tehnične in druge izboljšave pa sta bila za inovatorja leta izbrana Milan Raspet in Anton Majnik iz podjetja Ascom. Priznanje sta si prislužila za obnova orodja za ultrazvočno varjenje.

Na področju prebojne inovativne dejavnosti so se najbolje odrezali: v kategoriji izboljšave proizvodnih procesov Nevenka Rajnar in dr. Branka Mušič z Nanotesla Inštituta za uspešen razvoj izdelka ECO glass, na področju izboljšav izdelkov in storitev sta inovatorja postala Peter Kernel in Emil Vončina iz Kolektor Groupa za razvoj fenolne prešne mase za odpravo negativnih učinkov na komutatorjih in v kategoriji izboljšave netehnoloških procesov Gorazd Lapanja za nadgradnjo TPM-a.

Letos prvič je Kolektor podelil tudi nagrado za posebne dosežke. Ta je šla v roke komerciale ATP v podjetju Kolektor ATP. Oddelek si je priznanje prislužil za dosego najvišje gospodarske koristi na zaposlenega v preteklem letu.

»Z inovativnostjo moramo živeti in delati vsak dan,« je prepričan glavni izvršni direktor koncerna Radovan Bolko. »Nenehno moramo razmišljati, kako smo lahko drugačni, boljši, kako bomo Kolektor diferencirali od konkurence in s tem zagotovili osnovo za še boljšo prihodnost.«

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.