Kolektor Worldwide

Kolektor med podpisniki pisma o nameri za sodelovanje pri slovensko-japonskem projektu pametnih skupnosti

23.04.2014

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Elektroinštitut Milan Vidmar, Kompetenčni center KC SURE in nekatera slovenska podjetja, med katerimi je tudi Kolektor, so podpisali pismo o nameri za sodelovanje pri slovensko-japonskem projektu pametnih skupnosti. Gre za projekt, katerega izvedba je ključnega pomena za slovenske izvoznike na področju pametnih električnih omrežij.

»Ideja je dobra, koncept tudi, prav tako ekipa, zato upam, da se bo projekt čim prej uresničil. Šele takrat se bo pokazala naša dejanska vrednost,« je ob podpisu pogodbe dejal Radovan Bolko, glavni izvršni direktor koncerna Kolektor. Stojan Kokošar, koordinator aktivnosti za področje pametnih omrežij v koncernu Kolektor, pa je za Energetiko.Net povedal, da gre za pomemben demonstracijski projekt, ki bo prinesel konkretne naložbene korake  v posodobitev omrežja. Omogočil bo uvajanje razvojnih rešitev v realnem okolju, to pa lahko vsi sodelujoči uporabijo kot pomoč pri prodaji svojih izdelkov in storitev na tuje trge. »Računamo, da bo še letos začetek tega demonstracijskega projekta,  v treh letih pa bi moral biti tudi zaključen,« je prepričan Kokošar.

V pismu o nameri je zapisana osnovna vsebinska shema projekta, ki  v veliki meri temelji na operativnem načrtu nacionalnega demonstracijskega projekta pametnih omrežij Tehnološke platforme za pametna omrežja. Konzorcij je odprt za vse, ki jih sodelovanje zanima in se vidijo v projektu. Naslednji korak je podpis pisma o nameri med Slovenijo in Japonsko, ki naj bi ga državi podpisali predvidoma sredi maja.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.