Kolektor Worldwide

Zaposlitveni izziv s koncernom Kolektor

22.04.2014

Danes se je zaključil 12. Zaposlitveni izziv, projekt spodbujanja zaposlovanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih. Tokrat je bil to Kolektor, ki je v projektu iskal kandidata za mesto strateškega projektnega nabavnika. Zmagovalec letošnjega Zaposlitvenega izziva je postal 26-letni Marko Jager, ki je od novembra na zavodu za zaposlovanje čakal na svojo prvo službo.

Zaposlitveni izziv poteka s tekmovanjem izbranih kandidatov (brezposelnih in drugih iskalcev zaposlitve, prijavljenih pri Zavodu) z ustrezno izobrazbo in delovnimi izkušnjami glede na prosto delovno mesto, ki ga objavi sodelujoče podjetje, kandidati pa se med seboj pomerijo v reševanju problemske naloge. Najboljši med izbranimi kandidati, ki z odličnostjo reši nalogo, dobi priložnost za zaposlitev pri delodajalcu. O projektu je bilo obveščenih 180 izbranih kandidatov, na uvodno predstavitev projekta je bilo povabljenih 25 ustreznih in motiviranih oseb, v ožji izbor se je uvrstilo 11 oseb, 9 od njih pa se je odločilo za preizkus v reševanju problemske naloge.

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič pozdravlja odločitev Zavoda za zaposlovanje, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Združenja Manager za pripravo Zaposlitvenega izziva. »Podobni načini iskanja so danes v svetu že stalna praksa, zato smo se tudi mi poskusili v izboru med najboljšimi nezaposljivimi ljudmi na zavodu. Treba se je zavedati, da je danes težko dobiti dobro službo tako doma kot v tujini,« pravi Stojan Petrič in dodaja, da je Kolektor v zadnjem letu zaposlil 50 mladih z višjo in strokovno izobrazbo. »Čeprav pri zaposlitvi najprej iščemo domače iskalce zaposlitve, pa je teh zaradi razvejane dejavnosti zgolj v domačem okolju premalo.«

Dogodka se je udeležila tudi dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je mnenja, da v Sloveniji preveč opozarjamo na slabe zgodbe, da bi morali večji poudarek nameniti tistim pozitivnim. »Slovenci tudi zaradi tega o sebi nimamo prav dobrega mnenja, zato je treba pozdraviti takšne akcije in posameznike, ki so se pripravljeni za svojo zaposlitev zelo potruditi. Danes pač formalna izobrazba ni več dovolj," je povedala ministrica Kopač Mrakova.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.