Kolektor Worldwide

Prvi mož koncerna Kolektor prejemnik priznanja za življenjsko delo

02.04.2014

Združenje Manager je predsedniku koncerna Kolektor Stojanu Petriču podelilo priznanje za življenjsko delo na področju managementa za leto 2014. Omenjeno priznanje Združenje podeljuje stanovskim kolegom, ki so se s svojimi dosežki in vplivom zapisali v zgodovino slovenskega managementa.

»Pod Petričevim vodstvom sta bili začrtani zdrava razvojna strategija in pametna diverzifikacija, ki sta se obrestovali v 15-krat višjih prihodkih, ki jih danes ustvarja trikrat več zaposlenih, kot pred dvema desetletjema, v več kot 30 podjetjih doma in po svetu. Skupni prihodki so zrasli na 450 milijonov evrov, EBITDA znaša preko 45 milijonov evrov, v vsem tem času pa Kolektor kot skupina ni nikoli posloval z izgubo.  Podjetje izkazuje tudi nizko zadolženost, ki znaša 1,2-kratnik EBITDA,« je o dosežkih prvega moža koncerna zapisala izborna komisija in zapisanemu dodala, da je »Stojan Petrič v 20 letih pustil izjemen pečat v Kolektorju, ki je postal prepoznavna svetovna družba v svoji panogi ter eden največjih koncernov v Sloveniji.

Ob prejemu priznanja se je Stojan Petrič zahvalil vsem svojim izjemnim sodelavcem, komisiji, Upravnem odboru Združenja Manager in vsem, ki so ga podprli in se priznanja veselijo skupaj z njim.  Pojasnil je, da priznanje pomeni tudi zavezo: da ga v teh težkih časih zagovarjaš in dokazuješ njegovo upravičenost. »To bom delal trmasto in borbeno. Pri tem mi bodo pomagali kolegi z uspešnim vodenjem koncerna Kolektor v naslednjih letih.« Zdravo poslovanje Kolektor z jasnim in transparentnim korporativnim upravljanjem mu je največja nagrada: »Imamo izdelano vizijo, denar za nove investicije, visoke cilje in konkretno strategijo. Vse, kar delamo, delamo na tej osnovi in zato smo tudi uspešni.«

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.