Kolektor Worldwide

Dan za punce tudi na Kolektorju

19.02.2014

Pretekli četrtek je bil za dekleta prav poseben dan – Dan za punce. Tako so namreč organizatorji poimenovali projekt, ki poteka že v 11 evropskih državah, med njimi je seveda tudi Slovenija. Gre za dan, ko podjetja povabijo dekleta na ogled »tipično moških« delovnih mest in jim s tem olajšajo odločitev o poklicni karieri. Med 10 slovenskimi podjetji, ki so se odločila sodelovati, je bil tudi Kolektor.

Danijela Brložnik, Andra Dodič in Veronika Hiti Carli so več kot 30 deklet popeljala na ogled oddelka avtomatizacije in strojegradnje, kjer so se seznanila s projektnim vodenjem in konstruiranjem, oddelka kakovosti in laboratorija ter razvoja in tehnologije, kjer so jih na hitro seznanili s programiranjem in simulacijo motorja.   

Danijela Brložnik, Andra Dodič in Veronika Hiti Carli so dekletom na zanimiv in zabaven način predstavile svoje delo, jim povedale, zakaj so se odločile za »stereotipno moško« izobrazbo in kako so bile sprejete oziroma kako so se znašle v »moškem svetu«. Predvsem pa so jim na dušo položile, da naj pri odločitvi za »stereotipno moški« poklic nikar ne pozabijo, da so ženske.

Na Dnevu za punce sta bila med podjetji največ zanimanja deležna Kolektor in Luka Koper.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.