Kolektor Worldwide

Prvi Dan vzdrževalcev koncerna Kolektor uspel

22.01.2014

Oddelek Vzdrževanja podjetja Kolektor Sikom je v Razvojno-tržnem centru pripravil Dan vzdrževalcev koncerna Kolektor, na katerem so zaposleni v tem oddelku povezanim podjetjem v Sloveniji ter Bosni in Hercegovini predstavili svoje delo in aktualne projekte. Z dogodkom so sledili ostalim srečanjem, ki že potekajo znotraj koncerna Kolektor, kot so kadrovske, prodajne ali razvojno-tržne konference in Dan dobaviteljev. »Navdih za Dan vzdrževalcev smo dobili v vsakoletnem posvetovanju vzdrževalcev Slovenije, je povedal vodja Vzdrževanja Marjan Brus.

»V koncernu Kolektor imamo kar nekaj konferenc, katerih namen je prenos dobrih praks in širjenje sinergij med podjetij. Tudi vzdrževanje ima kar nekaj znanja in dobrih rešitev, za katere je prav, da jih deli z drugimi,« je povedal direktor podjetja Kolektor Sikom Dejan Velikanje in dodal: »Velikokrat se premalo zavedamo pomena in odgovornosti vzdrževanja. Samo dobro vzdrževana proizvodna oprema omogoča proizvodnjo brez napak in preprečuje daljše zastoje opreme. To pa je pogoj za implementacijo vitke proizvodnje, h kateri stremijo vsa najboljša podjetja, med te pa želimo, da se uvrščajo seveda tudi naša.«    

Na Dnevu vzdrževalcev koncerna Kolektor so se udeleženci seznanili z aktualnimi temami, kot so informacijski sistem za podporo vzdrževanja, sistem upravljanja z energijo, centralni nadzor energetskih naprav Scada in poraba energentov, analiza vzrokov kurativnih okvar, vzdrževanje po stanju ter outsoursing vzdrževanja in benchmarking.

Ob tej priložnosti je vodstvo podjetja Kolektor Sikom vzdrževalcu Marjanu Sedeju za razvoj in implementacijo centralnega nadzornega sistema v proizvodnjo podelilo posebno priznanje.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.