Kolektor Worldwide

Znani so finalisti natečaja Poganjajmo znanje

10.12.2013

V sklopu praznovanja svoje 50-letnice delovanja je koncern Kolektor letos prvič izvedel nagradni natečaj Poganjajmo znanje. Namen natečaja je spodbujanje raziskovalnega dela študentov ter nagrajevanje zaključnih nalog, tj. inovativnih rešitev s treh tematskih sklopov: mobilnost prihodnosti, samozadostnih stavb prihodnosti ter energetske oskrbe prihodnosti.

Oddane prijave in naloge je pregledala in ocenila 13-članska mednarodna komisija. Komisijo poleg predsednika komisije, g. Radovana Bolka, glavnega izvršnega direktorja koncerna Kolektor, sestavljajo v vsakem tematskem sklopu po skupno štirje člani, tako iz področja akademske sfere kot tudi strokovnjakov, predstavnikov organizatorja natečaja. V natečaju je uporabljen dvostopenjski sistem ocenjevanja. V prvi stopnji ocenjevanja je 4-članska komisija ocenila prijavljene naloge. Za razglasitev finalistov odločajo statistične ocene. Drugostopenjsko ocenjevanje strokovne komisije poteka tako, da absolutnega zmagovalca med tremi finalisti določijo predstavniki koncerna v komisiji.

Finalisti po tematskih sklopih so:

Mobilnost prihodnosti: Dominik Peruško, Mikrosistem za kontrolo temperature v mikroprocesorju goriva

Samozadostne stavbe prihodnosti: Dejan Brozovič, Razvoj vmesnika za prikaz energetskih kazalnikov zgradb

Energetska oskrba prihodnosti: Žiga Ašič, Ocena učinkov obnovljivih virov energije na obratovanje elektroenergetskega sistema

Trije finalisti bodo poleg denarnih nagrad 1.000 € neto oziroma 1.500 € neto (zmagovalec) prejeli  tudi priznanja za sodelovanje in dosežek, ki služi kot referenca pri nadaljnjem iskanju zaposlitve. Uradna  podelitev nagrad bo meseca decembra 2013 v Idriji.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.