Kolektor Worldwide

Ameriško popoldne na Vegovi v Ljubljani

25.11.2013

Medpodjetniški izobraževalni center v Ljubljani je na Vegovi, elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji pripravil dogodek, ki so ga poimenovali Ameriško popoldne na Vegovi. Sodelujoči na dogodku, med katerimi je bil kot predstavnik koncerna Kolektor tudi direktor Ascoma mag. Boštjan More, so dijakom, učiteljem in drugim povabljenim gostom predstavili Združene države Amerike, njihov šolski sistem, možnosti študija na ameriških univerzah in zaposlovanja, ameriško kulturo, socialni ustroj in poslovno kulturo, ki se v marsičem razlikujejo od zahodnoevropske oziroma slovenske.

Mag. Boštjan More je zbranim spregovoril o svojem življenju in delu v Združenih državah Amerike, saj je bil tri leta direktor Kolektorjevega ameriškega podjetja Comtrade USA, preko katerega je potekalo trženje komutatorjev in drsnih obročev za potrebe avtomobilske industrije, električnih ročnih orodij in gospodinjskih aparatov na severnoameriškem tržišču. Predstavil je razlike v slovenskem in ameriškem poslovanju ter poslovnem bontonu, svojo pripoved pa podkrepil z osebnimi fotografijami njegovega življenja v ZDA. Njegova pripoved je pritegnila zanimanje dijakov, ki so se pozanimali tudi, kako je z možnostjo zaposlitve v koncernu Kolektor ter kakšen odnos ima koncern Kolektor do izobraževanja zaposlenih ob delu.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.