Kolektor Worldwide

O tehnoloških vprašanjih in izzivih v sodobnem elektroenergetskem omrežju

08.11.2013

Še danes v Portorožu poteka že 11. simpozij Höflerjevi dnevi, ki je doslej tradicionalno obravnaval probleme visokonapetostne tehnike. Tokrat so se organizatorji odločili, da tematiko srečanja razširijo na tehnološka vprašanja in bodoče izzive v sodobnem elektroenergetskem omrežju. Koncern Kolektor dogodek podpira kot bronasti sponzor.

Jedro obravnave dogodka v organizaciji elektroinštituta Milan Vidmar so napredne rešitve v tehnologiji prenosnih naprav, sredstva za kompenzacijo jalove moči, obnovljivi viri in zaščita pred strelo, upravljanje s sredstvi (Asset Management), diagnostika visokonapetostnih kablov v obratovanju ter nove rešitve pri omejevanju in zniževanju vplivov visokonapetostnih naprav na okolje. Koncern Kolektor dogodek podpira kot bronasti sponzor, Kolektor Etra pa sodeluje s prispevkom Novosti v razvoju navitij močnostnih transformatorjev z lak izolacijo.

Na 5. strateškem srečanju Inovacija energetike'13, ki je potekalo 9. oktobra v Kongresnem centru Brdo se je koncern predstavil z razvojnim projektom Razvoj regulacijskega distribucijskega transformatorja, na osrednji okrogli mizi z odločevalci pa je sodeloval tudi predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič.

Kolektor na področju elektroenergetike ponuja energetske, distribucijske in specialne transformatorje, vgradnjo in spuščanje v pogon elektroenergetske opreme v objektih za proizvodnjo in prenos električne energije, napredne rešitve za distribucijska omrežja in industrijo, ter projektiranje, inženiring in izvedbo tehnoloških sklopov v objektih za proizvodnjo električne energije. Z nakupom podjetja Turboinštitut se je ponudba povečala za turbine za velike hidroelektrarne in energetsko opremo skupaj s turbinami za male hidroelektrarne.

Höflerjevi dnevi

 

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.