Kolektor Worldwide

Prodajna konferenca Kolektor Etre v znamenju osvajanja novih trgov

24.09.2013

Kolektor Etra je na Bledu spet pripravila prodajno konferenco, ki je bila letos med vsemi sedmimi, ki so jih pripravili doslej, najštevilčnejša. Udeležilo se jo je 51 prodajnikov iz šestnajstih držav, v glavnem evropskih, kamor Kolektor Etra tudi proda največ transformatorjev. Na njej so prvič predstavili tudi namere podjetja o nastopu na kanadskem in ameriškem tržišču.

Kolektor Etra je tudi eno redkih podjetij, ki ima že v naprej prodane proizvodne zmogljivosti. Ob službeni zadržanosti glavnega direktorja Kolektor Etre dr. Tomaža Kmecla je direktor njihove prodaje Peter Novak  povedal, da  so polovico njihovih proizvodnih zmogljivosti v prihodnjem letu že prodali, za ostalo pa se bo treba še potruditi, saj naredijo predvsem tisto, kar kupci potrebujejo in razpisujejo. Letošnje leto so predvsem izdelovali transformatorje večjih moči. Še vedno po številu naročil prednjačijo severnoevropske države na čelu s Švedsko, narašča njihova prodaja na Nizozemsko in v Nemčijo, na angleškem tržišču pa so se letos prvič uspešno pojavili.

V primeru  Kolektor Etre gre za več primerov prodaje transformatorjev v okviru novih projektov, pa tudi obnove starih se ne branijo. Letos bodo v Kolektor Etri zabeležili 56 milijonov evrov prometa, v prihodnjem letu načrtujejo 61 milijonov. Take planske številke naj bi tudi potrdili na tokratni prodajni konferenci. Gre za 8-odstotno rast prodaje, ki je bila tudi letos v primerjavi z letom prej enaka, kar je v evropski transformatorski industriji prej izjema kot pravilo.

Peter Novak zbranim pojasnjuje, kaj od njih Kolektor Etra pričakuje

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.