Kolektor Worldwide

V ZD Idrija na ogled nekaj likovnih del predšolskih otrok iz natečaja Zdrav Kolektor

12.09.2013

Koncern Kolektor in Zdravstveni dom Idrija sta v okviru letošnjega Dneva zdravja, ki je bil v drugi polovici maja, razpisala likovno-literarni natečaj z naslovom »Zdrav Kolektor«. Likovna natečajna dela so z začetkom novega šolskega leta 2013/2014 na ogled v Zdravstvenem domu Idrija.

Natečaj »Zdrav Kolektor« je bil namenjen predšolskim in šolskim otrokom ter dijakom, ki obiskujejo izobraževalne ustanove v občinah Idrija in Cerkno. Učenci in dijaki pa so v okviru natečaja zapisovali literarne prispevke, likovno ustvarjali na temo zdravega življenjskega sloga ter posredovali svoje predloge za maskoto »Zdravko«. Otroci idrijskega vrtca, ki so v lanskem šolskem letu obiskovali skupine pred vstopom v šolo, pa so ustvarjali risbice na temo zdravega načina življenja – zdrava prehrana, gibanje, ipd.

Odziv na natečaj je bil izjemen. Stvaritve si je bilo mogoče ogledati že na Dnevu zdravja, najboljša in nagrajena dela smo predstavili v poletni številki Komunitatorja, nekaj risbic, ki so jih narisali predšolski otroci, pa je zdaj mesto dobilo na posebni razstavi v Zdravstvenem domu Idrija. S to razstavo so v idrijskem Zdravstvenem domu simbolično odprli tudi poseben razstavi prostor, ki bo poslej namenjen tovrstnim dogodkom.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.