Kolektor Worldwide

»Spremembe so naša motivacija«

06.09.2013

Mejnikov, ki so botrovali temu, da je Kolektor danes tako uspešen, je veliko. Predvsem pa je pomembno dejstvo, da koncern v 50 letih nikoli ni posloval z izgubo, ampak z dobičkom in da je v vseh teh letih zaposlenim redno izplačeval plače.

»V zadnjih 20 letih smo za 15-krat povečali prodajo, na 450 milijonov evrov, 3-krat zaposlene na 3000, izdelali več kot 5 milijard komutatorjev, imamo 58 patentov in smo največje podjetje na Primorske ter med prvimi 20 v državi,« je na novinarski konferenci pred pričetkom uradne slovesnosti povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič.

»Poslovati brez izgube 50 let se sliši skoraj nemogoče,« je dejala predsednica vlade mag. Alenka Bratušek, in dodala, da bi si vsak direktor, tudi ona kot predsednica vlade, želel takšno bilanco, kot jo ima Kolektor. »Uspešno poslovanje Kolektorja kaže, da se da uspešno poslovati kljub krizi in da je ta lahko tudi priložnost za še uspešnejše poslovanje. Kolektor je primer, kako se vodi gospodarsko družbo. Gradite prihodnost, gradite jo še naslednjih 50 let,« je še dejala predsednica vlade mag. Alenka Bratušek, ki je bila častna gostja na osrednji slovesnosti ob praznovanju jubileja. Pred dogodkom si je gostja ogledala proizvodne prostore ter se srečala z poslovodstvom koncerna in še nekaterimi vidnimi predstavniki slovenskega gospodarstva.      

V več kot uro trajajočem kulturnem programu smo lahko prvič slišali tudi Kolektorjevo himno. Uglasbil jo je skladatelj Gašper Jereb, besedilo zanjo pa je napisal pesnik Miha Rus. Kolektorjevo himno je izvedel simfonični orkester Cantabile, z njim pa sta kot solista nastopila sopranistka Mojca Bitenc in baritonist Lukas Somoza Osterc.

Prireditev si je bilo mogoče v živo ogledati tudi preko spleta. Če ste prenos zamudili, si lahko posnetek svečanosti pogledate na http://new.livestream.com/zivo/kolektor.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.