Kolektor Worldwide

Priprave na osrednjo prireditev ob 50-letnici Kolektorja

30.08.2013

Prozvok iz Notranjih Goric te dni na desnem bregu Kolektorjeve industrijske cone postavlja prireditveni prostor s tribunami za povabljene goste in zaposlene v koncernu Kolektor, ki obeležuje 50-letnico. Pred tem je v Modri dvorani koncern že predstavil knjigo avtorja dr. Žarka Lazarevića z naslovom Iz malega v veliki svet in v jubilejnem letu je za vse občane na Mestnem trgu pripravil tudi koncert trenutno najbolj popularne vokalne zasedbe pri nas in tudi v tujini Perpetuum Jazzile.

Po besedah tehničnega direktorja Prozvoka Mateja Cvetka bodo do nedelje postavili tribune za 1000 ljudi, od tega za 600 povabljenih na tako imenovani VIP tribuni in dve stranski tribuni. Za sinfonični orkester bodo pripravili tribuno v dveh nivojih, glavni oder pa bo pokrit

s 330 kvadratnimi metri strehe.

V povprečju na prireditvenem prostoru dela 20 delavcev po najmanj 12 ur na dan. Doslej so podobne prireditvene prostore postavljali za Dneve državnosti, največ dela pa imajo v Stožicah. Veliko delajo tudi v tujini, kjer postavljajo prireditvene prostore za razne koncerte.

Na Kolektorjev prireditveni prostor so potrebno opremo pripeljali z osmimi vlačilci in si pri postavitvi pomagali z avtodvigalom z zmogljivostjo  10 ton. V ponedeljek bo luči in ozvočenje pripeljal še en vlačilec.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.