Kolektor Worldwide

Kolektor Koling bo gradil pivški Delamaris

12.08.2013

Delamaris bo izolsko proizvodnjo ribjih konzerv prihodnje leto iz Izole preselil na Kal pri Pivki. Za izvajalca gradbenih del novega proizvodnega objekta, ki predstavljala eno večjih letošnjih gospodarskih naložb v Notranjsko-kraški regiji, so izbrali Kolektor Koling.

Kolektor Koling bo s svojimi podizvajalci poskrbel za izgradnjo tovarne na 7200 kvadratnih metrih zemljišča, ob obratu Pivke perutninarstva na Kalu pri Pivki. Po besedah Aleksandra Debevca, člana uprave Pivke perutnine, lastnice Delamarisa, in direktorja družbe Delamaris Kal, se bodo gradbena dela pričela že ta mesec. Selitev proizvodnje je načrtovana v drugi polovici leta 2014.

Delamaris bo v novo tovarno vložil skupno 6,4 milijona evrov, od tega za gradbena in obrtniška dela 5,8 milijona evrov, za opremo za proizvodnjo pa 585.000 evrov. Na javnem razpisu ministrstva za kmetijstvo in okolje so za projekt pridobili 3,5 milijona evrov nepovratnega evropskega denarja.

Predstavnik Kolektor Kolinga Marko Trampuž in Aleksander Debevec direktor družbe Delamaris Kal

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.