Kolektor Worldwide

Zadnja tri izobraževanja v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja

19.06.2013

Na zadnjih treh izobraževanjih bo govora o zdravem življenjskem slogu, stresu in osebnih financah.

Ste vedeli, da lahko kar polovico obolevnosti pripišemo nezdravemu življenjskemu slogu? Direktorica Zdravstvenega doma Idrija, Urška Močnik, dr. med., bo v okviru petkovega izobraževanja Naj naš življenjski slog postane zdrav, 21. 6. ob 14.30 spregovorila o zdravju, kot osnovni človekovi dobrini. Zdravje je vir vsega, kar imenujemo blaginja in predpogoj zanjo. Na človekovo zdravje vplivajo različni dejavniki: dedna zasnova, biološke lastnosti (spol in starost), raven medicinske oskrbe v posamezni državi, človekovo okolje in življenjski slog posameznika. Po drugi strani pa je najlažje vplivati na spremembo življenjskega sloga posameznika, kar ima posledično tudi največji učinek na njegovo zdravje. Zdrav življenjski slog lahko na kratko povzamemo kot življenje z veliko gibanja, uravnoteženo prehrano in izogibanjem škodljivemu stresu, razvadam in odvisnostim.

Po izvedenem izobraževanju na temo zdravega življenjskega sloga, bo sledila dokaj sorodna tematika. Vas je že kdaj stresel stres? Dandanes je stres globalni problem, ki zahteva holističen pristop. Na predavanju Stres in zdravstvena rezerva se boste seznanili, kako in zakaj pride do stresa ter kakšen je vpliv stresa in kakšne so posledice za naše zdravje. Spoznali boste, kako dolgoročno skrbeti za dvigovanje odpornosti na stres in posledično na psihofizično zdravje. O tem bo v petek, 21. 6. ob 16.00 predaval prof. dr. Alojz Ihan, dr. med. (UL, Medicinska fakulteta).

Teden vseživljenjskega učenja bomo sklenili v petek, 28. 6. 2013 ob 14.30. Strokovnjak Matej Čebohin-Krt, samostojni svetovalec (UniCredit Banka Slovenija d.o.o.) vam bo predstavil zdrave temelje osebnih financ, da boste lažje sprejemali odločitve in načrtovali vašo finančno prihodnost. Spoznalo boste, kako si zastaviti dolgoročne cilje, narediti osebno premoženjsko bilanco, izračunati denarni tok, izračunati primerni mesečni vložek v varčevanje za dosego svojih ciljev, definirati znesek, ki ga mora imeti posameznik ob upokojitvi, za prejemanje dodatne pokojnine v želeni mesečni višini.

Ne odlašajte, zaženite svoje znanje! Prijave sprejemamo na spletni strani www.kolektor.com/vsezivljenjskoucenje oziroma na telefonski številki (05) 37 50 100.

Vabljeni. 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.