Kolektor Worldwide

Kolektorjevi kolesarji uspešni na letošnjem maratonu Franja

10.06.2013

Kolesarski rekreativci so se včeraj pomerili na tradicionalni prireditvi maraton Franja, katere prva izvedba je bila že leta 1982. Na startu male in velike Franje je bilo več kot 4000 kolesarjev. Kolektorjeve barve je letos zastopalo 161 ljubiteljev kolesarjenja, od tega 144 moških in 17 predstavnic nežnejšega spola.

Ker je letos za Kolektor pomembno leto, ko praznuje 50 let delovanja, je bil tudi maraton Franja posvečen tej obletnici. Z izjemo 5 kolesarjev, ki so si zagotovili mesto v VIP boksu in so startali med najboljšimi, so se ostali Kolektorjevi kolesarji vsi skupaj na progo zapeljali takoj iz naslednjega boksa.

Na veliki Franji so se med Kolektorjevimi kolesarji najbolje odrezali: v kategoriji A (do 34 let oz. letnika 1979) Franci Klun, Dejan Poljanec in Tilen Pavšič med moškimi ter Martina Primožič, Sara Štucin in Živa Trtnik med ženskami;  v kategoriji B (od 35 do 49 let oz. letnik 1978 do 1964) so si prva tri mesta razdelili Robert Blaznik, Dean Bratuš in Miran Gnezda; v kategoriji C (od 50 do 59 let oz. letnik 1963 do 1954) so bili najhitrejši Franc Tratnik, Radovan Bolko in Marjan Drmota pri moških ter Irena Hočevar pri ženskah; v kategorija D (60 let in starejši oz. letnik 1953 in starejši) pa sta se najbolje odrezala Miloš Kermavnar in Stojan Petrič.

Na mali Franji pa so se najbolje odrezali: v kategoriji A Rok Hrast, Gregor Rus in Marko Žigon pri moških ter Špela Rovanšek, Nika Jurca in Suzana Poljanec pri ženskah; v kategoriji B so si prva tri mesta razdelili Boštjan More, Valter Rupnik in Kristjan Nadvešnik pri moških ter Tina Dobranič, Jelka Škvarča in Katarina Govekar pri ženskah; v kategoriji C so bili najhitrejši Danijel Nartnik, Zdenko Filip Čuk in Damijan Mohorič pri moških ter Laura Podgornik pri ženskah; v kategoriji D pa sta se najbolje odrezala Franc Bolčina in Edvard Poteko.

Posebej velja omeniti Roberta Blaznika (skupno 37. mesto), Deana Bratuša (74.), Francija Kluna (90.), Martino Primožič (28.), Saro Štucin (46.) in Ireno Hočevar (56.), ki so se v skupni razvrstitvi na veliki Franji uvrstili med prvih sto tekmovalcev.

Iskrene čestitke prav vsem Kolektorjevim kolesarjem, ki so včeraj kolesarili na veliki in mali Franji.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.