Kolektor Worldwide

Obisk inženirjev na Fakulteti za elektrotehniko

03.06.2013

V sklopu dogodkov ob 50. obletnici je koncern Kolektor organiziral obisk inženirjev na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Obiska se je udeležilo skoraj 40 inženirjev različnih strok zaposlenih v koncernu Kolektor, namen pa je še izboljšati sodelovanje med Kolektorjem in ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko.

Kolektorjevi inženirji so v preteklosti že obiskali ljubljansko Fakulteto za strojništvo in Institut Jožef Stefan. »Sodelovanje koncerna Kolektor z različnimi visokošolskimi institucijami ocenjujemo kot dobro in ga s tovrstnimi dogodki želimo še poglobiti oziroma poiskati dodatne možnosti,« pravi Ludvik Kumar, izvršni direktor za raziskave v koncernu. »S fakulteto za elektrotehniko že sodelujemo na različnih projektih, in sicer na področju mehatronike, energetike, avtomatike, meritev, ...« še dodaja Kumar.

Za tehniško fakulteto je izredno pomembno tesno sodelovanje z lokalnim gospodarstvom. »V zadnjih letih se znanstveno-izobraževalnim inštitucijam zmanjšuje obseg proračunskih sredstev, zato je intenzivnejše sodelovanje z gospodarstvom še toliko bolj pomembno. Po drugi strani s prenosom tehnologij omogočamo večjo konkurenčnost industriji v zaostrenih razmerah na trgu. Torej gre enostavno za iskanje sinergijskih učinkov. V stiku z gospodarstvom dobimo tudi povratne informacije o kakovosti študijskih programov, ki jih izvajamo na fakulteti,« pojasnjuje prof. dr. Igor Papič, prodekan za pedagoško dejavnost s Fakultete za elektrotehniko.

Udeleženci so podrobneje spoznali šest kateder: Katedro za merjenje in robotiko, Katedro za sisteme, avtomatiko in kibernetiko, Katedro za mehatroniko, Katedro za osnove elektrotehnike, matematiko in fiziko, Katedro za elektroenergetske sisteme in naprave, Katedro za elektroniko in Katedro za mikroelektronske tehnologije.

Obisk inženirjev na FE

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.