Kolektor Worldwide

Kolektor Koling podpisal novo pogodbo

31.05.2013

Direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal je danes v Velenju s tamkajšnjim županom Bojanom Kontičem, predstavnikom občin soinvestitork (Mestne občine Velenje, Občine Šoštanj in Občine Šmartno ob Paki) podpisal pogodbo za delo na projektu celovite oskrbe s pitno vodo v Šaleški dolini.

Kolektor Koling bo s svojimi podizvajalci poskrbel za izgradnjo dobrih 43 kilometrov magistralnega in primarnega vodovodnega omrežja, s katerim bodo v Šaleški dolini poskrbeli za zagotavljanje varne, zanesljive in trajnostne oskrbe s pitno vodo za približno 45.000 prebivalcev občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki.

V okviru projekta celovita oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini bodo sicer poleg že omenjenega  vodovodnega omrežja uredili še tri čistilne naprave za pitno vodo in daljinski nadzor s hidravlično analizo ter zasnovo za daljinsko odčitavanje števcev. Celotna investicija je ocenjena na dobrih 41 milijonov evrov, od tega bodo iz Kohezijskega sklada Evropske unije prejeli nekaj več kot polovico sredstev.  Delež Kolektor Kolinga v tej investicije je dobrih 11, 5 milijona evrov.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.