Kolektor Worldwide

Center za vodenje in kontrolo zračnega prometa s stikalnimi bloki xEnergy

30.05.2013

V začetku maja je bil na Letališču Jožeta Pučnika slovesno odprt nov Center za vodenje in kontrolo zračnega prometa (ATCC). Celoten projekt je bil v mnogih pogledih zelo zahteven. Skladno z dejavnostjo, ki jo opravlja center, so bile s strani investitorja postavljene visoke tehnične zahteve. Zato je nov center načrtovan in zgrajen tako, da omogoča varnost, zanesljivost, funkcionalnost in visoko operativnost delovanja. Pri izgradnji je z dobavo opreme sodeloval tudi Kolektor Synatec.

Več kot sto petdeset stikalnih blokov Eaton

Kolektor Synatec je bil dobavitelj ključne opreme za preko sto petdeset različnih stikalnih blokov, ki so vgrajeni na objektu. »Vsi stikalni bloki so bili konstruirani, izdelani in preizkušeni  v Sloveniji, gradnike stikalnih blokov pa je izdelalo in dobavilo naše partnersko podjetje Eaton,« pojasnjujejo v Kolektor Synatecu.

Stikalni bloki za primarni razvod nizkonapetostne električne energije in za napajanje strojnic so verificirani skladno s standardom SIST EN 60439 oziroma SIST61439, izdelani pa iz tipsko preskušenih gradnikov sistema  xEnergy. Stopnja notranje delitve je 4b, vgrajena stikala pa so v izvlečljivi izvedbi. Stikalni bloki so "inteligentni", s potrebno krmilno opremo za avtomatski preklop med različnimi viri napajanja in nadzorno opremo za lokalni in daljinski režim obratovanja. Nadzor se vrši decentralizirano, s pomočjo lokalnih krmilnikov za zajem podatkov in vgrajenih WEB-strežnikov za vizualizacijo. »Prepričani smo, da bo kakovost vgrajene opreme upravičila zaupanje naročnika,« zaključujejo na Kolektor Synatecu.

Kontrola letenja

 

 

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.