Kolektor Worldwide

Kolektor sodeloval na tradicionalnem Dnevu zdravja

20.05.2013

Eden od 50 dogodkov, ki jih v jubilejnem letu pripravlja koncern Kolektor, je bil tudi tradicionalni Dan zdravja, katerega glavni organizator je Zdravstveni dom Idrija. Ta je poskrbel za strokovno plat Dneva zdravja, Kolektor pa za literarno-likovni natečaj, s katerim je iskal najboljšo likovno in literarno stvaritev na temo zdravega življenjskega sloga ter maskoto Zdravko.

Letošnji Dan zdravja je potekal pod sloganom Skrb za zdravje občank in občanov občin Idrija in Cerkno. O tej temi so na okrogli mizi spregovorili predstavniki zdravstva, izobraževalnih ustanov, lokalne skupnosti in gospodarstva. Sodelujoči so ugotovili, da projektov za izboljšanje zdravja in zdravega življenjskega sloga prebivalcev na Idrijske in Cerkljanskem ni malo, manjka pa načrtnost in povezanost vseh, ki na tem področju delujejo. Prav povezovanje v zdravstveni preventivi med stroko, gospodarstvom, ustanovami in občinami naj bi bila ena osrednjih nalog v prihodnje.

Sicer pa so se občani na Dnevu zdravja lahko seznanili z načeli zdravega življenjskega sloga, programom SVIT, temeljnimi postopki oživljanja, skrbjo za zdrave zobe in uporabo avtomatskega defibrilatorja, si izmerili krvni tlak, sladkor in holesterol ter uživali v pestrem kulturnem programu.

Najboljše risbice na temo zdravja, ki so nastale v natečaju, so narisali: Sara Revan in Neža Gnezda z OŠ Idrija ter zmagovalci, učenci podružnične šole iz Godoviča, ki so ustvarili skupinsko sestavljanko »Za zdravje naredi vse«. Na literarnem delu so si prva tri mesta razdelili: Gašper Gantar, Arian Sedej in Urban Čefarin z idrijske OŠ. Najboljšo idejo za maskoto »Zdravko« pa so prispevali Janez Rudolf, učenec enote s prilagojenim programom na OŠ Idrija, Patricija Bolčina s podružnične šole Godovič in Kristina Berglez, učenka OŠ Idrija.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.