Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor se zanima za solastništvo šempetrske Letrike

10.05.2013

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič je v intervjuju Blaža Močnika za ponedeljkov časopis Delo pod naslovom Kolektor je lahko vodilni v avtomobilski industriji prvič javnosti potrdil, da se koncern zanima za prevzem omenjenega podjetja. Prednosti kapitalske povezave z Letriko vidi Petrič v močni sinergiji med družbama, ki se kaže v razvoju in v internacionalizaciji. To pa ne pomeni siromašenja proizvodnje v Šempetru in prenašanja programov v Idrijo, kjer je polna zaposlenost in ni prostora za širitev.

Z nakupom bi dosegli več kot 50 odstotkov večjo prodajo, kar bi pomenilo, da Kolektor prevzema vodilno vlogo v slovenski avtomobilski industriji in postaja partner za zahodnoevropske in svetovne kupce. S prevzemom šempetrske Letrike, če zanjo seveda ne bi drugi nudili preveč, bi ustvarili pogoje za večjo moč slovenske industrije v tujini.

Spomnimo, da bi s potencialnim nakupom Letrike Kolektor pod svojo streho združil vse tisto, kar ga je minulo obdobje zaznamovalo. Potem ko je hčer kupila mater (Kolektor je namreč kupil nemški Kautt & Bux), je bila nekdanja Iskra Avtoelektrika najprej mišljena kot proizvodno podjetje v Idriji, še pred proizvodnjo kolektorjev (komutatorjev), vendar zanjo v dolini takrat ni bilo ustreznih proizvodnih prostorov.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.