Kolektor Worldwide

Obiskali so nas dijaki Srednje šole za elektrotehniko in računalništvo iz Kranja

09.05.2013

Kolektor je gostil 50 dijakov 3. letnika tehnik mehatronike, ki so v Kolektor na obisk prišli v okviru projektnega tedna. Njihova naloga je v tem tednu izdelati elektroklimatsko napravo. Obisk je tako dijake kot profesorje navdušil in prav v vseh pogledih zadostil njihova pričakovanja.

Kot je povedal Klemen Gregorc, profesor praktičnega pouka avtomatizacije in motorskih pogonov, so se za obisk Kolektorja odločili zaradi njegove močne in dobre strojegradnje in visoke stopnje avtomatizacije. Poleg že omenjene strojegradnje in seveda orodjarne so si gostje ogledali še diviziji A in B Kolektorja Sikom ter se seznanili z možnostmi štipendiranja in kasnejše zaposlitve v koncernu.

Miloša Freliha, organizatorja delovne prakse in profesorja praktičnih predmetov s področja mehatronike in tehničnega risanja, je izjemno presenetil red. Po njegovem mnenju je bil obisk za dijake koristen z dveh plati; en vidiki je ta, da so dijaki videli, kako pomembna sta poklica mehatronika in strojnika in da brez njih proizvodov praktično ne bi bilo, drug pomemben vidik pa je bila kadrovska predstavitev možnosti štipendiranja in zaposlitve, v kateri je Barbara Tušar iz službe za kadre poudarila, da Kolektor išče in štipendira le najboljše. Dijaki so tako spoznali, da se je potrebno za delovna mesta potruditi in da niso sama po sebi zagotovljena.

Jutri na obisk v Kolektor prihajajo člani sekcije kovinarjev pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Škofja Loka.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.