Kolektor Worldwide

Kolektor razglasil inovatorje leta 2012

26.04.2013

Kolektor je zavezan napredku, razvoju, inovacijam. Na že 3. konferenci inovativne dejavnosti je razglasil inovatorje leta 2012. Še preden pa so inovatorji leta v roke dobili priznanja, so udeleženci prisluhnili zanimivemu predavanju mednarodno priznanega strokovnjaka za inovativnost Stefana Posch iz Graza.

Kolektor je razglasil inovatorje leta v petih kategorijah. Na področju množične inovativne dejavnosti so inovatorje leta razglasili v treh kategorijah: koristni predlogi – posamezniki, koristni predlogi – skupine ter tehnične in druge izboljšave. Inovatorja leta v kategoriji koristni predlogi – posamezniki sta postala Boštjan Brelih iz Kolektor KFH z 39 realiziranimi predlogi in Kristina Sanabor iz Kolektor Liva z 25 realiziranimi predlogi. Med skupinami v kategoriji kositrnih predlogov je bila za najboljšo in s tem za inovatorja leta izbrana skupina proizvodnega programa rotorji iz Kolektor KFH, ki je prispevala 8,5 realiziranega predloga na zaposlenega. Za inovatorja leta v kategoriji tehnične in druge izboljšave je bil izbran Uroš Suban iz Kolektor Sikoma. Priznanje si je prislužil za prenos iztiskanja neširjenih surovcev na Pressix 80 T.

Na področju prebojne inovativne dejavnosti je Kolektor inovatorje leta razglasil v dveh kategorijah, in sicer za izboljšave proizvodnih procesov ter izboljšave izdelkov, polizdelkov in storitev. Inovatorji leta za izboljšave proizvodnih procesov so postali Bogdan Pregelj, Stojan Kokalj in Zmago Jereb iz Kolektor Groupa. Naziv so si prislužili za inovacijo zalivanja statorja s poliuretansko peno. Za inovatorja na področju izboljšav izdelkov, polizdelkov in storitev pa so razglasili Damjana Kumerja in Dušana Tominca iz Kolektor Groupa, ki sta si naziv prislužila za optimizacijo HPG komutatorja 5.2 generacije.

Kot je zbranim povedal glavni izvršni direktor Radovan Bolko, se je zgodba o uspehu Kolektorja začela pisati prav na mestu, kjer danes stoji Razvojno-tržni center. »Do takšnega razvoja, kot ga je v 50 letih naredil Kolektor, se ne da priti zgolj z rokami, za to je potrebno uporabljati glavo, misliti in inovirati.« To je do zdaj Kolektorju zelo dobro uspevalo in z dobrimi idejami, ki jih imajo zaposleni, mu bo še naprej. 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.