Kolektor Worldwide

Kolektor na Dnevih doktorskih študentov

25.04.2013

Koncernov izvršni direktor za raziskave Ludvik Kumar je kot častni gost iz gospodarstva spregovoril na Dnevih doktorskih študentov, ki pod sloganom »Bogatimo gospodarstvo« in v organizaciji Društva mladih raziskovalcev Slovenije potekajo na Gospodarski zbornici Slovenije. Namen dvodnevne konference je predstaviti možnosti karierne poti mladih doktorjev znanosti v gospodarstvu.

»V gospodarstvu bijemo vsakodnevni boj na trgu. Pri tem nam vsaka še tako majhna prednost pred konkurenco še kako prav pride. K sreči imamo v Sloveniji dovolj inteligence in ustvarjalnosti,« je zbranim doktorskim študentom dejal izvršni direktor za razvoj Ludvik Kumar in nadaljeval: »To dokazujejo dosežki na tekmovanjih modernih tehnologij. Prav tako lahko to potrdimo tisti, ki imamo priložnost delati v mednarodnih razvojnih timih. Že dolgo govorimo, da potrebujemo tehnološki preboj, pa ga še vedno ni na vidiku. Veliko smo stavili na prenos posameznih tehnologij, vendar se danes te tehnologije selijo mimo nas in od nas v dežele s cenejšo delovno silo. Pomembno je, da se podjetje uvrsti med najboljše v panogi ali vsaj v doloženi tržni niši, kajti samo najboljši ustvarjajo dobiček. Za to rabimo visoko strokovno usposobljen kader, ki ima znanje in nove, sveže ideje.« Med drugim Ludvik Kumar še pravi, da takšne ljudi imamo, vendar smo preveč nerodni, da bi znali učinkovito povezati gospodarstvo in znanstveno raziskovalne institucije in ta potencial ustrezno izkoristiti. »Seveda to ni edini vzrok za stanje, ki ga imamo v gospodarstvu, je pa pomembna pomanjkljivost, ki jo bo treba čim prej nadoknaditi.« Dnevi doktorskih študentov so po Kumarjevem mnenju pravi korak v pravo smer, da začnemo v naše proizvode vgrajevati več našega intelektualnega potenciala.

www.poganjajmoznanje.com

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.