Kolektor Worldwide

V novi hali Kolektor Etre zasedene vse letošnje proizvodne zmogljivosti

19.04.2013

Potem ko so v laboratoriju Kolektor Etre preizkusili prvi večji energetski transformator in ga prepeljali na Slovaško, kjer že služi svojemu namenu, je tik pred tem že drugi transformator enake moči, tretji pa je za istega kupca že v izdelavi. Za letos načrtujejo v novi hali izdelati pet tovrstnih transformatorjev, s čimer so njene letne zmogljivosti že zdaj v celoti zasedene.

V lani odprli proizvodni hali Kolektor Etre bodo letos izdelali pet tovrstnih energetskih transformatorjev. Še dva za Slovaško, enega za domači Eles in največjega za švedski E-on, ki ga bo ta vgradil v tamkajšnje vetrno polje. Vsi transformatorji, ki so trenutno v izdelavi, bodo narejeni med junijem in novembrom letos. Treba je namreč vedeti, da izdelava takega transformatorja traja kar nekaj mesecev, in če z njim ni kaj v redu, to ugotovijo šele v tovarniškem preizkusnem laboratoriju, kjer so običajno navzoči tudi prevzemniki.

Proizvodnja je torej ne samo glede na 35-milijonsko halo temveč tudi na kadrovske zmogljivosti polno zasedena, zato tudi še kakšnega tovrstnega naročila letos ne bi mogli več uresničiti.

Veliki energetski transformator za Slovaško je pred tovarniškim laboratorijem. Je popolnoma enak že dobavljenemu, enak pa je še v izdelavi

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.